30 квітня 2013 року в Художньому музеї відкривається персональна виставка творів дніпропетровського фотохудожника Олександра Хвороста.

Олександр Євгенович Хворост (1976 р.н.) — член Національної спілки фотохудожників України, учасник і лауреат різних за тематикою фотовиставок у Дніпропетровську та багатьох містах України. В 2010 році він був відзначений Золотою медаллю в категорії «Спорт» на XV звітній виставці НСФХУ, що проходила у місті Київ.

Захоплення Олександра фотографією почалося ще з шкільних років, коли він переймав ази фотосправи від батька та на заняттях фотогуртка. З появою цифрової фотографії аматорське захоплення перейшло в пристрасть, яка набула високого фахового рівня. З 2005 року Хворост став учасником дніпропетровського фотоклубу «Автор», а після звітної колективної виставки фотоклубу 2009 року він вступив до Національної спілки фотохудожників України.

На виставці у Дніпропетровському художньому музеї представлено майже 50 чорно-білих творів, що дають уявлення про те, як Олександр Хворост через мистецтво фотографії пізнає себе і навколишній світ. Його роботи змушують глядача замислитися і, вдивляючись в обличчя людей, відчути їх глибину, їх долю і всесвіт, в якому вони живуть.

За словами найстарішого члена спілки Марлена Матуса, Олександр – фотохудожник надзвичайний для нашого часу, для якого фотомистецтво стало не матеріальним світом, а духовним.

Відкриття виставки відбудеться 30 квітня 2013 р. о 16:00

Виставка працюватиме по 26 травня 2013 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!