6 жовтня 2017 р. о 17:00 в Дніпропетровському художньому музеї відбудеться відкриття виставки творів живопису Станіслава ФОМЕНКА.

«Погляд часу» –  так назвав свою виставку картин заслужений художник України Станіслав Федорович ФОМЕНОК, свідомо акцентуючи «час», що однаково цінний як для окремої особистості, так і всього суспільства. Адже людина може не тільки впізнавати конкретний час, період, епоху, а й переживати, переосмислювати все це.

Ретроспективна виставка «Погляд часу» не випадково експонується в залах Дніпропетровського художнього музею.  Саме тут, в цьому приміщенні, художник здобув початкову професійну освіту. Саме тут у 1981 році відбулася його перша велика персональна виставка.

В нинішній експозиції поступово прослідковуються основні етапи п’ятдесяти років творчого шляху майстра. Від робіт часу засвоєння основ професійної майстерності (1958 – 1975 рр.) до кращих зразків живопису періодів творчої зрілості – «радянського» (1980-ті рр.) та «мюнхенського» (1996 – 2010-ті рр.).

Пейзаж, портрет, натюрморт, сюжетна тематична картина – всі жанри підвладні Станіславу Фоменку. За словами майстра, він всюди шукає красу – в людині, в природі, в події, насолоджуючись часом, поетизуючи дійсність. Саме Художник емоційно запам’ятовує, відображає, «фіксує» на роки й століття навколишній світ з його минулим і  майбутнім. Портрети та великі тематичні полотна, ліричні побутові картини та камерні натюрморти змушують глядача зупинитися, побачити і відчути плин часу.

Твори, представлені на великій ретроспективній виставці, об’єднує незмінно висока майстерність виконання, загострене відчуття часу, епохи і, звичайно, любов до світу та життя.

Відкриття відбудеться 06 жовтня 2017 р. о 17:00

Виставка діє по 05 листопада 2017 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Виставка діє з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00)

вихідні – понеділок, вівторок

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!