7 грудня о 17:00 в Дніпропетровському художньому музеї відбудеться урочисте відкриття виставки творів одного з найхаризматичніших художників нашого міста — В’ячеслава Апета. Експозицію «найсвіжіших» робіт, виконаних у техніці гарячої емалі, буде презентовано спеціально до прийдешнього ювілею автора.

В’ячеслав Петрович Апет — сучасний український художник. Живописець, графік. Віднедавна — емальєр.

Народився 26 грудня 1962 року в Дніпропетровську. 1983 року закінчив Дніпропетровське державне художнє училище ім. Є. Вучетича (викладачі: В. Шпиганович, Г. Чернета, Л. Антонюк). З 1988 року — активний учасник, всеукраїнських, міжнародних виставок. 1992 року отримує членство в Національній спілці художників України. З 1996 року має на своєму «творчому рахунку» 16 персональних виставкових проектів. Твори зберігаються в зібраннях Дирекції виставок НСХУ (Київ), Дніпропетровського художнього музею, Музею історії Дніпродзержинська (Кам’янське), Музею сучасного російського мистецтва (Нью-Йорк), а також в колекціях приватних галерей та фізичних осіб в Україні та за кордоном.

Живопис В’ячеслава Апета добре закріпився у свідомості українського поціновувача прекрасного як мистецтво інтелектуальне, естетично вивершене, формально відточене, переважно філософськи наповнене. Йому абсолютно покірні головні інструменти художнього образотворення — лінія, композиція, ритм, колір. Роботи митця завжди упізнавані завдяки «фірмовому» образному узагальненню натури, дещо вільному потрактуванню форми, «математично» точному інтригуючому композиційному рішенню, просто таки «аксіоматичному» кольоровому укладу, часто — тонким тональним співвідношенням, «смачним» нюансованим накладенням.

Однак, виставка із «твердою» і максимально лаконічною назвою «А» — це своєрідний подарунок місту від самого ювіляра. Це чудова нагода познайомитися з «новим» Апетом, зі зрілим вже митцем, що лишень кілька років як взявся «лупати нову для себе скалу» — опановувати техніку гарячої емалі.

То чи впізнаємо ми нашого В’ячеслава Апета в художній емалі? Які образи-мотиви знову, вже перероджені і випалені в кольорі, знову потішать наше око? Які авторські секрети і суто технологічні «вибрики» підготував для нас улюблений митець?..

Відкриття відбудеться 7 грудня  2017 р. о 17:00

Виставка діє по 14 січня 2018 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Виставка діє з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00)

вихідні – понеділок, вівторок

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!