27 грудня 2017 року об 11:00 у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться відкриття виставки обласного конкурсу дитячого малюнка «Різдвяні свята». Організатори виставки – Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації, КЗК «Дніпропетровський художній музей» ДОР»  та комунальний позашкільний навчальний заклад «Дніпропетровський обласний дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» Дніпропетровської обласної ради».

Конкурс проводиться раз у два роки. Метою його проведення є залучення школярів до глибокого вивчення надбань культурної спадщини українського народу. Обряди, що супроводжують Різдвяні свята, образи природи рідного краю у зимовий період, дитячі новорічні розваги, образ України у зимовий час – така була тематика запропонована юним художникам.

Конкурс був проведений у трьох вікових категоріях за номінаціями «Живопис» та «Графіка». У ньому взяли участь 493 юних художника віком від 6 до 18 років з майже усіх районів області. На участь у конкурсі надійшла 551 творча робота. Цікаві конкурсні колекції надіслано з міст Дніпра, Кривого Рогу, Павлограда, Марганця, Дніпровського, Криничанського, Нікопольського, Магдалинівського, районів.

Компетентне кваліфіковане журі визначило 36 найкращих робіт, автори яких стали переможцями.

За підсумками цього конкурсу підготовлена експозиція обласної виставки дитячого малюнка  «Різдвяні свята», яка буде експонуватись у просторих залах Дніпропетровського художнього музею.

На виставці представлено 135 найкращих робіт переможців та учасників конкурсу. У дитячих творах – романтика Різдвяної ночі з янголами, жаданою зіркою, ніжною дівою Марією та маленьким Ісусом, зимові пейзажі рідного краю, веселі колядники, які прославляють Бога та бажають людям різних гараздів у Новому році, дитячі зимові  розваги – від минулого до сьогодення. Кожна робота насичена радістю, надією, бажанням миру та здійснення мрій.

Ця виставка відкриє відвідувачам захоплюючий світ дитячих фантазій, нове сприйняття  довколишнього світу, нагадає про вічні цінності, сповнить душу радістю та оптимізмом, які так нам потрібні у сучасному стрімкому та достатньо жорсткому світі.

Дніпропетровський художній музей та дитячо-юнацький кіноцентр «Веснянка» тривалий час товаришують та плідно співпрацюють разом. У XXI столітті було проведено багато спільних виставок, таких як: “Петриківські династії”,  “Простір Н. П. Довгялло та її учнів”, “Війна, мир, діти”, “З Україною у серці”, “Райдуга на склі”. З 2015 року музей радо приймає щорічну обласну виставку дитячого малюнка «Собори наших душ». Маємо сподівання, що виставка «Різдвяні свята», що працюватиме впродовж шкільних канікул, стане гарним різдвяним подарунком мешканцям міста та його гостям.

Відкриття відбудеться 27 грудня 2017 р. об 11:00

Виставка діє по 14 січня 2018 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00)

вихідні – понеділок, вівторок

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!