7 червня о 18:00 в Дніпровському художньому музеї відбудеться відкриття другої частини групової виставки “Реальність” за результатами резиденції в рамках фестивалю сучасного мистецтва “Конструкція”. В Художньому музеї будуть представлені проект Данііла Галкіна “Аудиторія самоосвіти” та аудіовізуальна інсталяція колективу Korinsky.

Реальність не існує у вакуумі, а формується бажаннями, вигадками, ідеологією та мистецтвом. Межі реальності нечіткі, її привабливість сумнівна, а сутність невловима. Можливо, ми живемо в симуляції?

Пост-правда, «альтернативні факти», fake news, тисячі акаунтів неіснуючих / віртуальних людей – ми оточені симулякрами. Ми вибудовуємо віртуальну реальність, ілюзії, капітулюємо перед реальністю. «Інша реальність» змінює нас назавжди. Вигадані події створюють реальний досвід і реальні спогади про речі, які ніколи не існували. Вони прослизають в історії, які ми розповідаємо собі ж про те, ким ми є. Чи правдиві чи помилкові ці історії? Швидше за все, і те й інше. Досвід суб’єктивний і об’єктивний одночасно. Події в зовнішньому світі приймають форму досвіду для нас.

Оцінюючи «відправні точки», ми зіштовхуємося з тим, що вони всі емпірично не піддаються підтвердженню, вони засновані на більш-менш правдоподібних інтерпретаціях нашої свідомості або наших уявлень про світ, при цьому будь-яке твердження стає метафізикою.

Абель Корінські (* 1985) закінчив саунд інженерію в академії мистецтв UdK Berlin, Макс Коринські (* 1984) закінчив відділ живопису в Художній академії Дюссельдорфа. Колектив

Korinsky є постійними учасниками виставок, резиденцій та фестивалів по всьому світу.

http://www.korinsky.com

https://vimeo.com/62292155

Данііл Галкін (* 1985) закінчив Театрально-мистецький коледж і Академію будівництва та архітектури. Учасник міжнародних виставок, конкурсів, фествалів та резиденцій. Номінант та лауреат численних українських та європейських премій. Живе та працює в Дніпрі.

В рамках Construction festival V: Reality виставка супроводжуватиметься артіст толками та освітньою програмою.

Вхід на відкриття виставки безкоштовний.

Виставка триватиме з 7 по 25 червня

Години роботи: середа – неділя, 10:00 до 17:00

Понеділок, вівторок – вихідні

В інші дні вартість музейного квитка 35 грн

Фестиваль «Конструкція», організований ГО «Культура Медіальна», відбудеться за підтримки: міської програми “Культурна Столиця”, Генерального Консульства Німеччини у Донецьку (офіс в Дніпрі), Чеського центра в Києві, Інститута Адама Міцкевича, CYNETART festival, Програми Креативна Європа, SHAPE platform, Київський Діалог, НТЗ “Інтерпайп”.

www.constructionfest.com

telegram:www.t.me/constructionfestival

instagram:www.instagram.com/constructionfestival

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!