14 вересня о 16:00 у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться відкриття виставки творів живопису Івана Коваленка «На Вкраїні милій», присвяченої 65-річчю автора.

Коваленко Іван Михайлович — дніпровський художник, відомий серед містян як майстер олійного живопису.

Народився 20 березня 1953 р. у с. Підгороднє. Член Національної спілки художників України. Фахову освіту здобував у Дніпропетровському художньому училищі ім. Є.В. Вучетича та Харківському художньо-промисловий інституті. З 1979 р. активний учасник художніх виставок. Персональні виставки відбулись в багатьох українських містах (Дніпро, Київ, Харків та інш.). Твори художника зберігаються в Дніпропетровському художньому музеї, Музеї українського живопису (м. Дніпро), Бердянському художньому музеї, Тростянецькій картинній галереї та в приватних колекціях. З 1990 року працює викладачем спеціальних дисциплін у Дніпропетровському художньому училищі (нині Дніпропетровський театрально-художній коледж). Багато його вихованців стали професійними художниками, дизайнерами.

Саме цього року, коли І.М. Коваленку виповнилося 65 років, відбулося декілька його персональних виставок, де можна було побачити різні грані творчості, відтворені уявою митця  в поетично-ліричних краєвидах та натюрмортах.

Теперішня музейна виставка демонструє один з провідних жанрів у творчості Івана Коваленка – пейзажний живопис. Прагнучи пізнати природу своєї Батьківщини, митець мандрує шляхами рідної України і фіксує на полотній найяскравіші її куточки. В експозиції можна побачити і пейзажі рідного для автора Придніпров’я, і буремні краєвиди Хортиці, і сакральні споруди Київщини, і захоплюючі гористі ландшафти Гуцульщини. Живописні твори, які представлено на виставці передають красу рідного краю і почуття, якими природа надихає автора. Саме роботі з натури він приділяє особливе значення, адже природа є кращим вчителем для митця.

Іван Коваленко – член Дніпропетровської організації НСХУ, талановитий художник, досвідчений педагог, повний творчих сил, здатний створити ще багато художніх образів та виховати не одне покоління митців майбутнього.

Відкриття відбудеться 14 вересня  2018 р. о 16:00

Виставка діє по 7 жовтня 2018 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Виставка діє з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00)

вихідні – понеділок, вівторок

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!