27 лютого о 16.00 Дніпропетровський художній музей презентує виставку творів Олександра Висоцького, художника-постмодерніста сьогодення, який багато років мешкає у Німеччині, проте не розриває зв’язку з містом Дніпро, у якому народився, виріс, зробив перші “художні кроки”.

Це – третя персональна виставка майстра у стінах художнього музею, перші дві відбулися 2006 і 2015 рр. Назва виставки – “Український маратон” – не випадкова. Ототожнюючи себе з Україною і повсякчас відчуваючи себе українцем, Олександр Висоцький наполегливо продовжує в своїх творах тему рідної країни: української історії, українського козацтва, міського побуту. Йому болить все, що відбувається у ріднім краї. Це – погляд автора з-за кордону на рідну країну.

“В експозиції виставки, яка розташована у чотирьох залах музею, представлені твори, які можна поділити на три блоки: містяни Дніпра, Україна та її громадяни, психологічний портрет людини” — зауважує Олександр.

Живописні та графічні твори, а також пластичні композиції (експонуються вперше) супроводжуються віршами, утворюючи синтез поезії і лінії, поезії і малюнку, поезії і кольору.

Цікавим доповненням до цього проекту є те, що митець запропонував усім, хто відвідає виставку в ДХМ, вигадати назву до однієї з робіт. А на закритті виставки Олександр Висоцький вручить приз за найкращий варіант.

ОЛЕКСАНДР ВИСОЦЬКИЙ народився у м. Дніпро. Юнаком вступив до художньої студії. Потім – армійська служба на Кубі. Олександр повертається до занять з живопису та малюнку у студії дніпровського художника Семена Шила. З 1973 р. навчається у ЛВХПУ ім. Мухіної. Закінчив Харківський художньо-промисловий інститут за фахом – художник-дизайнер (1986). З 1986р. по 1993 р. поринає у надзвичайно цікаву й важливу у справі творчого становлення художника сферу — реставрування церковного живопису (Україна-Молдова). У 1992 року вступає до Спілки художників України, а вже наступного року від’їжджає до Німеччини. Активно бере участь у виставкових проектах в Кельні, Дюссельдорфі, Брауншвейзі (Німеччина), Антверпені, Амстердамі (Нідерланди). Його твори виставлялись і в Україні – у Києві, у Дніпрі, у Кам’янському: «Містерія Ґлюка», 1992; «Мамайо», 2015, 2016; виставка-акція «Пам’яті художників Давида і Олександра Пілко», 2018. Брав участь у VIIІ Всеукраїнському історико-культурологічному фестивалі “Мамай-fest - 2015. На честь захисників України” (Музей історії міста Кам’янське). Твори О. Висоцького є у зібраннях музеїв України (Дніпропетровський художній музей, Київська картинна галерея, Музей історії міста Кам’янське, Музей «Пам’ять єврейського народу і Ґолокост в Україні»), Німеччини тощо.

м. Дніпро, вул. Шевченка, 21.

Години роботи: з 10.00 до 17.30 (каса до 17.00).

ПН, ВТ – вихідні.

095  59 09 277

746-26-80

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!