21 липня 2021 р. о 16.00 у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться презентація персональної виставки абстрактного живопису Анатолія Меньківа «Діалог, якого не було…»

Проект репрезентує дві серії робіт: «Метафізика» та «Діалог, якого не було…», що створені протягом останніх двох років. Поштовхом для реалізації цього проекту стали обмеження звичного способу життя під час карантину, а творча енергія художника мала знайти вихід у мистецький простір. Широка гамма внутрішніх відчуттів та переживань митця у непростий для всього людства час, знайшла цей вихід у вигляді творів абстрактного живопису. І це несподівано, адже Анатолій відомий як художник-графік, дизайнер.

У серіях абстрактних робіт художник знов впевнено проявляє свою індивідуальність, відмінно володіючи авторською технікою й одночасно поєднуючи властиве його живопису колористичне багатство. Абстрактне мистецтво сьогодні актуальне, своєрідне, але й водночас дискусійне. Абстракція привертає увагу своєю неповторністю. А ще, на думку дослідників цього напряму образотворчого мистецтва, використовує базові елементи візуальної мови, тобто колір, форму та лінію, а головними якостями абстракції є експресія, текстура, композиція та процес її створення.

Під час презентації просимо дотримуватися маскового режиму.

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!