7 жовтня о 17:00 у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться відкриття виставки «МОВА ЕМАЛІ. ДІАЛОГИ».
В рамках виставкового проєкту буде презентовано роботи, що виконані в техніці гарячої емалі неординарними майстрами Києва, Дніпра та Мінська. У виставці беруть участь: Олексій Коваль, Оксана Стратійчук, Станіслав Юшков, В’ячеслав Апет, Аліна Набока та Володимир Зленко.
Техніка гарячої емалі одна із найдавніших та водночас найдовговічніших. Достеменно невідомо, де саме з’явилася ця техніка, проте можна із впевненістю стверджувати, що вона була відома майстрам Стародавнього Єгипту, античних Риму та Греції. Одне з найбільших надбань лишили по собі майстри Візантії, які блискуче оволоділи технікою перегородчастої емалі, однак, найбільшого розвитку ця техніка набула саме у Європі.
Багаті художні можливості, яскравість фарб, їхня вічна незгасаюча свіжість та блиск дозволили художникам протягом століть постійно знаходити нові форми застосування емалі. Змінюючись та вдосконалюючись із розвитком суспільства, постійно збагачуючись новими досягненнями науки та мистецтва, художня мова емалі зберегла свою неповторність – усе те, що відрізняє її від живопису чи графіки.
«Мова емалі – складна та вимоглива. Емаль вітає наполегливих і не терпить легковажності. Лише обмежена кількість художників володіє мовою емалі — і ще менше може висловлюватись вільно» – зазначає ініціатор проєкту Олексій Коваль.
Тож, виставка «МОВА ЕМАЛІ. ДІАЛОГИ» — це спроба показати як різні автори із різних мистецьких осередків, кожен зі своїм світоглядом та індивідуальним творчим методом, використовують техніку гарячої емалі у своїй художній практиці, вступають в діалог один із одним, з мистецтвом та Всесвітом.
Термін дії виставки — з 07.10. по 07.11.2021 р.
Адреса музею: м. Дніпро, вул. Шевченка, 21
Час роботи: 10:30 до 17:30 (каса до 17:00)
Санперерва: 13:00 – 13:30
Вихідні – понеділок, вівторок
Тел.: (056) 746-26-80
www.artmuseum.dp
Поделитесь с друзьями в социальных сетях!