26 жовтня о 16:00 у Дніпровському художньому музеї відбудеться відкриття виставки творів живопису Михайла Кублика «ПАЛАЄ УКРАЇНА», присвяченої 75-річчю автора.

Михайло Олексійович Кублик — дніпровський художник, відомий серед містян як майстер олійного та акварельного живопису.

Народився 18 січня 1948 р. у Дніпропетровську. З 1990 р. — член Національної спілки художників України. Фахову освіту здобував у Дніпропетровському художньому училищі ім. Є.В. Вучетича та Ленінградському вищому художньо-промисловому училищі ім. В. Мухіної, закінчив художньо-графічне відділення Ленінградського педагогічного інституту ім. О.І. Герцена. З 1980 р. — активний учасник художніх виставок. Персональні виставки відбулися в багатьох українських містах (Дніпро, Київ, Кам’янець-Подільський, Бердянськ, селищі Петриківка). Твори художника зберігаються в Дніпровському художньому музеї, Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д.І. Яворницького, дирекціях виставок Міністерства культури і Національної спілки художників України, у родинній та інших приватних колекціях.

Виставка із промовистою назвою об’єднує два масиви живописних творів, присвячених Україні. Це серія «ПАЛАЄ УКРАЇНА» — низка живописно напружених робіт, які художньо документують та узагальнюють у жанрі пейзажу й тематичної картини наслідки нинішніх трагічних подій на українській землі. Друга серія представлена на виставці «КРИМ — ЦЕ УКРАЇНА», що наразі перебуває в розробці автора, — кілька рядів колоритних кримських пейзажів, інспірованих низкою подорожей Михайла Кублика, які відбулися до 2014 року.

Виставка орієнтована на найширше коло глядацької аудиторії. Твори в експозиції викликають інтерес і у фахівців, краєзнавців та істориків, і в поціновувачів образотворчого мистецтва та давніх друзів музею, різних за віком і покликанням.

Надалі Михайло Кублик планує відправити цю виставку «в тур» країнами Європи.

Відкриття відбудеться 26 жовтня 2023 р. о 16:00.

Виставка діє до 19 листопада 2023 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21.

Виставка діє з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00),

вихідні – понеділок, вівторок.

Тел. 744-60-36, 744-26-80

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!