Леонід Костянтинович Кудрявцев – художник-живописець, член Національної спілки художників України, один із старіших художників Дніпропетровщини. Все його життя пов’язане з нашим містом. Тут він народився 1922 року, тут навчався в художньому училищі в 1945-47 рр. Після закінчення Харківського художнього інституту в 1954 р. повернувся до Дніпропетровська. Значну частину свого життя художник присвятив педагогічній діяльності, працюючи викладачем спецдисциплін в Дніпропетровському художньому училищі.

Творчість Л. К. Кудрявцева формувалася протягом десятиліть. Він створив десятки, сотні тематичних картин, портретів, пейзажів, які, починаючи з 1952 року, експонувалися на виставках обласних, республіканських. Багато з них зберігаються в музеях та приватних колекціях України та зарубіжжя.

На виставці представлено близько 50 робіт, які відображають різні етапи творчості митця.  Вони свідчать про майстерність автора в різних жанрах: тематичній картині, портреті, пейзажі. Ці твори є відбитком нашої історії і сучасності з погляду художника, світогляд якого формувався в післявоєнний період, коли творчою основою для діячів мистецтва був метод соціалістичного реалізму.

Значна частина творчої спадщини Л. К. Кудрявцева – тематичні картини.  Вони присвячені повоєнним подіям, мирній праці людей, сповнені духом оптимізму, славлять людей труда, їх гідність, вчать любити мир та красу, цінувати життя. Для пізнання життя, знайомства з працею людей художник часто бував на заводах, їздив по колгоспах і там писав з натури своїх героїв, передаючи їх характери. Так з’явилася ціла серія портретів людей праці.

Часто звертався він до тем історії нашої держави. Його герої – запорозькі козаки, діячі культури, а також робітники Брянки (заводу ім. Петровського), солдати і партизани Великої Вітчизняної.

Одним з улюбленіших жанрів Л. Кудрявцева є пейзаж. Він постійно вчиться у природи, передає її красу, велич і ліризм. Він наче стає її частиною. Особливим ліризмом відрізняються його акварельні пейзажі. Саме акварель, з її прозорістю і легкістю, надає можливість передати особливий настрій природи і самого художника.

Леонід Костянтинович заслужив любов широкого кола глядачів, які визнають в ньому значного майстра. Він – справжній художник свого часу, він пише картини, тому що не писати не може. Це –  його життя, це –  його призначення.

Відкриття виставки відбудеться 8 вересня 2016 р. о 16:00

Виставка триватиме по 25 вересня 2016 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Музей працює з 10:00 до 17:30, вихідні: понеділок, вівторок

Тел.744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!