02.12.2016 р. о 15.00 годині у Дніпропетровському художньому музеї відкривається виставка студентських робіт спеціальності «Дизайн» Дніпропетровського театрально-художнього коледжу. Спеціальність «Дизайн» святкує ювілей – 50 років! Досить серйозна дата для викладачів та випускників, життя яких так чи інакше пов’язано з навчальним закладом ОКВНЗ ДТХК.

На виставці будуть представлені дипломні проекти, дизайнерські макети, курсові роботи студентів різних років. Гостям виставки проводитимуться майстер-класи з предметів: «Рисунок», «Макетування та робота в матеріалі», «Шрифти», «Основи регіонального розпису». Крім того, буде презентовано два короткометражних фільми, присвячених спеціальності «Дизайн».

Спеціальність «Дизайн» народилася у 1966 році у Дніпропетровському державному художньому училищі, коли ледь-ледь почало вживатися незрозуміле для більшості людей слово «дизайн», яке було запозичене з Європи. Для радянських громадян його замінили на «художнє конструювання» або «художнє оформлення», а замість «скульпторів-виконавців» почали готувати молодих фахівців за спеціальністю «художник-оформлювач».

Після об’єднання Дніпропетровського державного художнього училища ім. Є. Вучетича та Дніпропетровського театрального училища в Дніпропетровський обласний театрально-художній коледж, спеціальність «Художнє оформлення» було перейменовано на  «Дизайн». З 1997 року в коледжі здійснюється підготовка «художників-конструкторів» (дизайнерів).

За 50 років спеціальність «Дизайн» отримали багато випускників, які стали відомими дизайнерами як в Україні, так і за її межами. Вони  плідно працюють за кордоном: в США, Франції, Швейцарії, Ізраїлі, Росії.

Пройдене півстоліття показало, що у складних умовах існування, школа дизайнерського мистецтва ДТХК не зникла, а навпаки – розквітла та набрала сили і продовжує рухатися вперед.

Голова ПЦК «Дизайн», Королєвская С.О.

Виставка діє по 04 грудня 2016 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00)

вихідні – понеділок, вівторок

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!