Дніпропетровський художній музей з 6 по 23 липня 2017 р. прийматиме І Міжнародну пересувну виставку пісочної графіки «Поза часом». Організаторами цього проекту, який стартував у грудні 2015 року, є молоді харківські художниці – Анастасія Меленцова та Анна Ружинська за підтримки об’єднання пісочних художників SAND ACTIVE. Кураторами проекту виступають Дар’я Котюх, Ольга Радецькая.

Популярізація пісочного мистецтва, розвиток пісочної графіки є основними ідеями проекту. 38 художників із різних міст та країн беруть участь у пересувній виставці пісочної графіки, презентують свої роботи в галереях 34 міст 5 країн: Біларусі, Литви, Молдови, Росії, України. Виставку вже побачили у Києві та Харкові.

В різний час художники-графіки використовували різні техніки і матеріали. Наприкінці ХХ століття з’явилася пісочна анімація. Пісок і скло, світло і тінь, рухи рук художника та фантазія створюють образи, які змінюють один одного на очах у глядачів… Так створюється пісочная історія. Нетривалість відрізняє пісок від інших художніх матеріалів. Художники пісочної графіки дивують техніками і прийомами в цьому оригінальному і новому виді графічного мистецтва, який успішно і стрімко розвивається, поповнюється талановитими майстрами більше 50-ти років. Використовуючи сипучу техніку, художники sand art ХХI століття створюють свої работи піском. Фіксують їх цифровим фотоапаратом, роздруковують за допомогою техніки високої роздільності на різних матеріалах. З результатом цієї роботи ви маєте можливість ознайомитись на виставці «Поза часом».

Програмою відкриття виставки, що відбудеться 6 липня о 16.00, заплановано майстер-клас та виступ художників пісочної анімації наживо!

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00)

вихідні – понеділок, вівторок

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!