25 січня 2018 р. о 16.00 у виставковому залі Дніпропетровського художнього музею відбудеться відкриття виставки робіт викладачів та учнів Дніпровської художньої школи № 2 «Вчителі та учні».

Ініціатором та організатором виставки виступила Дніпровська дитяча художня школа № 2 за підтримки Управління культури Департаменту гуманітарної політики  Дніпровської міської ради та Дніпропетровського художнього музею.

Виставка «Вчителі та учні»  спрямована на підтримку обдарованих дітей, стимулювання творчої активності, створення умов самовираження юних художників. Метою виставки є бажання показати спадкоємність традицій школи шляхом об’єднання в одній експозиції робіт вчителів та їх учнів.

Художня виставка – своєрідний рубіж 30-річної наполегливої праці викладачів, творчих досягнень учнів та спільних мрій про найкраще майбутнє. Виставка, крім своєї культурної творчої місії, покликана донести до глядача прагнення дітей України, їх мрії жити в єдиній та щасливій країні. Експозиція яскраво демонструє бачення майбутнього нашої школи, нашого міста та країни в цілому.

Художники різних поколінь натхненно працюють в різних техніках декоративно-прикладного мистецтва, живопису, графіки. Живопис зачаровує своєю колористикою, графічні роботи надають змогу відвідувачам познайомитись з технічними прийомами роботи тушшю, монотипії, линорита та печаті по картону, офорту та ін. Декоративні композиції поєднують сучасне бачення декору з традиційним мистецтвом розпису, батику та витинанки.

Понад 200 робіт було надано до оргкомітету виставки, близько 100 з них експонуватиметься в залах музею.

Музичним супроводженням виставки стануть твори, у виконанні учнів ДДМШ №17 (керівник – Добровольська Л.І.). Поєднання музичної та художньої творчості гармонійно доповнить враження від виставки.

Виставка «Вчителі та учні» є своєрідним нагадуванням про творче єднання та віри в краще майбутнє.

Виставка працюватиме до 18 лютого 2018 р.

Адреса музею: вул. Шевченка, 21

Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17:00)

вихідні – понеділок, вівторок

Тел. 744-60-35, 47-33-38

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!