23 травня о 16.00 у виставкових залах Дніпропетровського художнього музею відбудеться відкриття виставка творів живопису Сергія Ісаєва.
Виставка «Сквозь грядущее», присвячена 45-річчю творчої діяльності художника, надасть можливість кожному глядачеві, навіть донині незнайомому з творчістю Сергія Ісаєва, отримати якомога повніше уявлення про нього як митця. В експозиції буде представлено ряд пейзажів, низку портретів та кілька десятків жанрових полотен – і все в хронологічному діапазоні від 70-х років й до сьогодні. Портретна «галерея» познайомить нас з рідними та близькими людьми Сергія Івановича, а також відомими в мистецьких колах постатями – художниками та колекціонерами нашого міста. На виставці будуть експонуватися не лише жанрові картини з доробку живописця, а й ті його твори такого штибу, що зберігаються у фондах Дніпропетровського художнього музею, оскільки укупі вони відкривають найглибший вияв художнього світобачення автора.
Сергій Іванович Ісаєв — живописець, член Спілки художників СРСР (з 1978 року), а з 1989 по 1992 роки — голова Дніпропетровської організації Спілки художників України.
Народився 27 листопада 1949 року у м. Комсомольськ-на-Амурі (Хабаровський край). 1974 року закінчив факультет монументального живопису Московського державного художнього інституту ім. В. Сурикова і приїхав працювати до Дніпропетровська. Упродовж кількох наступних років Ісаєв створив монументальні роботи, що й нині прикрашають наше місто: «Мостобудівники» (1974-1975), «Студенти Дніпропетровська» (1978), «Ми новий світ побудуємо» (1978), Сграфіто в обласному телецентрі (1978) тощо. Сергій Іванович також брав участь в оформленні Будинку органної і камерної музики, створивши 8 розписів і 22 вітражі.


Сергій Ісаєв — учасник багатьох обласних, республіканських, всесоюзних та міжнародних виставок. Його роботи знаходяться у фондах художніх музеїв України, а також прикрашають приватні колекції поціновувачів мистецтва в різних куточках світу (США, Франція, Німеччина, Угорщина, Словаччина, Данія, Росія).
Полотна С.І. Ісаєва – невпинні філософські роздуми про сучасність, вічність, діалектику буття, втілені, часом, в буденних та прозаїчних образах, часом, в певній алегоричній формі, часом, в поєднанні, здавалося б, непоєднуваного, істино зрозумілого самому авторові.

Відкриття виставки відбудеться
23 травня 2019 р. о 16:00
Виставка діє по 21 червня 2019 р.
Адреса музею: вул. Шевченка, 21
Музей працює з 10:00 до 17:30 (каса до 17.00)
вихідні – понеділок, вівторок
Тел. 746-26-80

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!