Щороку 18 травня відзначається Міжнародний день музеїв і Дніпропетровський художній музей зазвичай до цього дня готується ретельно, розробляючи спеціальні мистецькі програми, нові експозиції. Цей рік не є виключенням – ми також підготували багато цікавого, однак виключенням є те, що ми не зустрінемось з вами у музейних залах. День музеїв будемо відзначати у режимі online, тому і запрошуємо усіх 18 травня до нашої fb-сторінки.

Цьогорічна тема Дня музеїв «Музеї за рівність: різноманіття та інклюзія» була оголошена давно, але з початком пандемії, мабуть, набула і іншого значення. Ми всі справді різні, але опинилися в рівних умовах, коли не можливо вплинути на перебіг епідемії, коли музеї по всьому світові зачинили свої двері для відвідувачів. Однак Музей – це інституція, яка всупереч стереотипам, досить швидко адаптується до життя. І наш Художній музей також докладає максимум зусиль, щоб бути доступним в період, коли діють обмеження на особисте спілкування. Ми розробляємо алгоритм, як будемо працювати, коли відкриємось, спілкуємось з відвідувачами засобами internet – і в Міжнародний день музеїв також будемо з вами.

Отже, 18 травня, від ранку до вечора, на нашій музейній fb-сторінці відбуватиметься:

- Презентація відеоциклу «Музейні історії», створеного спільно з нашим партнером «Приват ТБ Дніпро» – 9 канал. В яскравих і лаконічних відеосюжетах наші співробітники познайомлять вас з перлинами музейного зібрання.

- Захопливий фотоанонс нового експозиційного блоку музею, присвяченого українському мистецтву XVIII – початку XIX ст., який ви зможете побачити, коли скінчиться карантин. А також розповідь про цю експозицію, на відкриття якої ми всі чекали.

Ми не робимо в нашій програмі на 18 травня прив’язки до конкретного часу, коли вам зручно, тоді і завітайте на нашу сторінку у Facebook, а якщо бажаєте бути серед перших читачів наших дописів, то стежте за сторінкою протягом дня – #ДеньМузеївДХМ2020.

До зустрічі за адресою:

www.facebook.com/artmuseumdp/

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!