23 вересня о 16:00 у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться відкриття виставки камерної акварелі «ПОШУК» нікопольського митця Костянтина Поддубко.

У художній дійсності, яку створює Костянтин, графічне поєднується з мальовничим, образотворчість гармонує з виразністю, стильові переваги і техніка дивують глядача незвичністю їхніх поєднань.

Палітра майстра різноманітна. М’які нюанси колористичних переходів, вишукані перламутрові переливи тонів у його композиціях часто поєднуються з феєрією яскравих колірних гармоній. Так художник передає струмуюче світло і танок сонячних відблисків, рухливе повітря і свої враження від дружньої до людини стихії. Майстер немов грає з фарбами, з самою дійсністю і з уявним глядачем.

Творче кредо Костянтина Поддубка: “духовність і доброта – проти вульгарності і зла”. Джерелом образів і натхнення для майстра була і незмінно залишається неповторно красива природа Криму, Придніпров’я та Нікопольського краю», – коментує виставку культуролог
Валерія Ходак.

Відомості про художника:
Костянтин Валентинович Поддубко народився в Криму в 1959 році.
Навчався в Кримському художньому училищі ім. Миколи Самокиша, у Харківському художньо-промисловому інституті (нині – Державна академія мистецтва і дизайну).
З 1987 року живе і працює на Дніпропетровщині, в славному місті Нікополі.

Поддубко К.В. є членом Національної спілки художників України з 1995 року.
У його активі понад 120 різноманітних виставок.
Бере участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних виставках з 1988 року.
У 1992 і 2009 роках проводив персональні виставки в Нікополі, а 2000-го в Запоріжжі.
У 1998 і в 2000 роках призер в номінації «Людина і море» Одеської бієнале «Марина».
У 2010 дипломант виставки камерної акварелі THE FIRST WATERCOLOR BIENNALE в Белграді і VIII бієнале камерної акварелі в Сімферополі. Також у 2020-21 роках художник гідно представляв місто Нікополь на Міжнародній акварельній виставці “Весняний розмай” у Дніпровському Будинку мистецтв.
Твори зберігаються в Нікопольському історичному музеї, Сімферопольському художньому музеї, приватних колекціях в Україні та за кордоном.

У 2020 році Костянтин Валентинович відмітив 30-річчя професійної діяльності. Його ретроспективна виставка з 60 живописних полотен “Творчі метаморфози” була представлена в Дніпрі, Запоріжжі та Енергодарі.

Адреса музею: м. Дніпро, вул. Шевченка, 21
Часи роботи: 10:30 до 17:30 (каса до 17:00)
Санперерва: 13:00 – 13:30
Вихідні – понеділок, вівторок
Тел.: (056) 746-26-80
www.artmuseum.dp

Поделитесь с друзьями в социальных сетях!