1-го липня о 14:00 у Дніпропетровському Художньому Музеї відбудеться відкриття виставки фоторобіт молоді Донецької і Луганської областей «Вулиця, на якій я живу», де будуть представлені фотоісторії випускників та випускниць фотомайстерень німецько-українського проєкту МедіаЛаб Донбас, що відбувалися влітку 2019 і 2020 років. У Майстернях взяли участь 72 хлопців та дівчат зі Слов’янська, Дружківки, Торецька, Авдіївки, Бахмута, Соледара та Лисичанська.
Участь у фотомайстернях допомогла творчій молоді осягнути основи фотографії, отримати навички знімання дзеркальною камерою, опанувати техніку візуального сторітелінгу, співпрацювати з кураторами – відомими фотографами-документалістами із Києва та Львова.
У межах Майстерні всі учасники та учасниці створили фотоісторії про людей своєї вулиці.
«Нам хотілося, щоб з роботами наших випускників познайомилося якомога більше людей, щоб роботи побували в різних містах країни. Ми хочемо, аби відвідувачі виставки дізналися, чим живуть люди цього регіону, побачили історії їхнього життя та їхні мрії», – каже керівниця проєкту Єлена Жерздєва.
Виставка «Вулиця, на якій я живу» вже проходила у Львівському муніципальному мистецькому центрі, та в усіх містах-учасниках проєкту. В рамках німецько-українського проєкту запланована збірна виставка у м. Берлін (Німеччина) за підтримки організаторів НУО «Європейська Медіа Ініціатива» та ГО «Нова Дружківка».
На відкритті виставки у Дніпропетровському художньому музеї відбудеться презентація фотокниги, до якої увійшли кращі фотоісторії. Фотоальбом, над яким спільно працювали українські та німецькі журналісти/ки й редактори/ки виданий українською та німецькою мовами. Над перекладом історій на німецьку мову працювали студенти й студентки Дніпровського національного університету ім. О. Гончара.
Отже, запрошуємо на відкриття виставки 01.07.21 о 14:00. Виставка триватиме по 18 липня 2021 року.
Відкриття відбудеться за участю представників Генерального консульства Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку/офіс Дніпро.
Проєкт фінансується у рамках Програми Федерального міністерства закордонних справ Німеччини Програми Федерального міністерства закордонних справ Німеччини «Розбудова співпраці з громадянськими суспільствами у країнах Східного партнерства»
МедiаЛаб Донбас – медіа-проєкт Європейської Медіа Ініціативи (Europäische Medien Initiative e. V.), який проходить за підтримки Посольства Німеччини, Генерального консульства Німеччини у Донецьку, у співпраці з громадською організацією «Нова Дружківка» й Платформою Ініціатив «Теплиця».
Інформація про проєкт:
https://de-de.facebook.com/MediaLabDonbass/
www.medialab-donbass.com
Адреса музею:
м. Дніпро,
вул. Шевченка, 21.
Тел.: (056) 746-26-80
095 59 09 277
Поделитесь с друзьями в социальных сетях!